Goedkoop kerst vieren

22-12-2013 08:00

Ik kreeg bij deze blogpost een reactie op het forum. Er stond dat diegene helaas niet zo veel geld had om uitgebreid kerst te vieren. Ik weet dat december een dure maand is, dus ik wil dat meisje (en jullie allemaal) heel graag helpen. Met kerst denk ik aan dit wat je moet kopen: cadeautjes (zelf doe ik dit niet, maar anderen misschien wel), een etentje (dit is erg duur, helaas) en een outfit. Heb je daar nou geen geld voor? Betekent dit dat jij geen kerst kan vieren? Natuurlijk niet! Lees hieronder wat tips en wie weet heb je er wel wat aan!

Je outfit 

Je wil er met kerst natuurlijk wel een beetje leuk uitzien, maar geld voor een geheel nieuwe outfit? Dat heb je helaas niet. Dan maar op een andere manier aan een leuke outfit zien te komen. Bespaar jezelf een nieuwe outfit met deze tips! 

1. Spit je kledingkast door: Spit je hele kledingkast door en kijk wat je allemaal nog in je kast hebt liggen. Misschien kom je dat hele leuke jurkje wel tegen dat je nog wel een keertje aankan samen met dat leuke vestje van vorig seizoen! Match & mix tot je de juiste combinatie hebt gevonden.

2. Ruil met je vriendinnen kleding: Herinner je dat shirtje nog van je vriendin waar je helemaal gek op was en die ze zelf eigenlijk niet meer draagt? Of die superleuke schoenen die ze net te klein heeft gekocht? Ruil met haar! Regel samen een avondje waarin jullie je kledingkast opruimen en allemaal kledingstukken, schoenen en accessoires met elkaar ruilen. Kost niks, zo heb je een opgeruimde kledingkast en ineens een hoop nieuwe spullen!

Cadeautjes

Je hoeft geen massa’s geld uit te geven om de mensen om je heen blij te maken. Steek je handen uit je mouwen en ga lekker aan de slag. Knutsel het hele weekend allerlei leuke cadeautjes bij elkaar voor je familie en vrienden. Zo ben je niet alleen lekker creatief bezig, maar je zal iedereen ontzettend blij maken!

1. Maak voor je vriendinnen leuke armbandjes: Maak leuke vriendschapsarmbandjes voor je vrienden en/of vriendinnen. Het is helemaal hip om veel armbandjes om je pols te hebben, maak daarom voor je vriendinnen allerlei leuke armbandjes.

2. Maak een leuke kaarshouder voor je moeder: Bijna iedere moeder houdt er wel van om een leuk kaarsje aan te steken. Knutsel daarom speciaal voor jouw moeder (of voor je zus of zusje). Niet alleen leuk, maar ook heel persoonlijk!

3. Show them your love: Heel simpel, knutsel een leuk hartje om aan de sleuter te hangen met een lief, persoonlijk gedichtje of verhaaltje erbij. Zo nemen ze jou altijd met zich mee!

4. Wees creatief: Er zijn nog veel meer leuke DIY’s om te maken. Surf op het internet naar leuke filmpjes of blogposts die beschrijven hoe jij dit het beste kunt doen.

Etentjes

Je hoeft niet per se uit eten te gaan om kerst te vieren. Het is juist heel gezellig om met zijn allen thuis te blijven. Vooral als je het huis extra leuk aankleedt met kerstversieringen en leuke kaarsjes. Je kan wel voor wat lekkers zorgen als je dat graag wilt. 

1. Laat iedereen een gerecht klaarmaken: Spreek met al je vriendinnen en vrienden af om lekker bij elkaar te zitten met kerst. Spreek af dat jullie allemaal een apart gerecht maken. Laat bijvoorbeeld de ene chocolademousse maken, de andere pasta, sla, of een broodgerecht, noem maar op! Spreek ’s avonds af, maar duik ’s middags eerst de keuken in.  Zo geef je maar een paar euro uit en hebben jullie allemaal ontzettend veel lekker eten!

2. Maak goedkope gerechten: Ga je koken voor je familie of een vriendin? Maak dan lekkere, maar goedkope gerechten. Zo zijn ovenschotels veel goedkoper dan een groente, vlees aardappel maaltijd. Ook heb je een paar liter soep voor een paar euro gemaakt. Toch liever een ‘normale’ maaltijd? Vervang dan het vlees voor vegetarische vleesvervangers, dat scheelt ook in prijs.

Dit waren mijn tips. De bronnen zijn: We heart it en Girlscene. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen. En ik ben er een beetje laat mee, ik weet het. Ik had deze blogpost eerder ingepland, maar daar kwam iets tussen. Hopelijk hebben jullie er toch wat aan! Ik wens je heel veel plezier met kerst en oud & nieuw! Liefs, Vera.

Comments

kerst blog

Dianne 23-12-2013
Lieve Vera
Ik vind dit blogartikel heel lief en er staan heel veel creatieve ideeën in. True Christmas spirit!

Re:kerst blog

Vera 24-12-2013
Hoi Dianne, dankjewel! (:

Nieuw bericht